BI fejlesztés

A BI fejlesztési terület egy szintén több éves múlttal rendelkező területe a fejlesztésnek. Ez a csapat fejleszti a Dyntell.BI on premise üzleti intelligencia rendszert, ami több tucat ügyfelünknél segíti a vezetőket a cégük irányításában, és a folyamataik átláthatóvá tételében. A termék évek óta jelen van a magyar és a román BI piacon, illetve 2018-ban ezzel a termékkel tervezi a Dyntell az amerikai piacra való belépést. A terméket .Net C#-ban fejlesztik a fejlesztők, a piacon egyedülálló adattárépítési megoldása mellett rendelkezik egy adatvizualizációs réteggel, amely a legmodernebb eszközöket kínálja az adatok elemzésére, megjelenítésére. A részleg jelenleg 4 fejlesztőből áll, akik szakmai vezetője Bajnóczki Attila senior .Net fejlesztő.

Attila a következőket írta az általuk használt technológiákról:
“A vastag kliensünk .Net C#-ban íródott és DevExpress komponensekre épül, melyek témázhatóak és széleskörűen paraméterezhetőek, illetve szükség esetén bővíthetőek is. A rendszer adatbázisunk és az objektum orientált kód között a szintén DevExpress által fejlesztett ORM rendszer, az XPO biztosítja a kapcsolatot. Ennek segítségével egyszerűen csatlakozhatunk különböző adatbáziskezelőkhöz (pl: MS SQL, Oracle, Firebird), kihasználhatjuk kódban a Linq nyújtotta lehetőségeket és követhetjük a séma változásokat. A forrás adatforrások eléréséhez az ADO.Net -et használjuk.
A kód fejlesztői teszteléséhez NUnit keretrendszert használunk, az optimalizációhoz és refactoring feladatokhoz pedig a JetBrains dotTrace és ReSharper termékei nyújtanak segítséget. Rendszeresen fut automata teszt is a felületre, ennek alapját a White framework biztosítja. A publikálási folyamat szintén automatikus, melyet a FinalBuilder vezényel az SVN kezeléstől a verziózáson és fordításon át a kimásolásig, de saját fejlesztésű Androidos alkalmazás segítségével ez egyedi igény szerint is indítható.”

Ezen a részlegen a következő pozíciók nyitottak:

Senior .NET fejlesztő

 

 

KOLLÉGÁINK MONDTÁK

NAGY ISTVÁN, BI vezető

NAGY ISTVÁN (PABLO), BI vezető

Végzősként először csak besegítettem a Dyntell-nek, majd diploma után egy nyitott pozícióra jelentkezve kezdtem el itt dolgozni több mint 5 évvel ezelőtt. Jelenleg az üzleti intelligencia részleget igazgatom terméktámogatási és tesztelési oldalról. Szabadidőmben is aktívan követem a technológiai újításokat és tudományos kísérleteket, emellett amikor csak tehetem teniszezek.
A Dyntell egyedülállósága abban ragadható meg, hogy képes szemléletet formálni, amitől a mindennapi feladatok túllépnek az egyszerű munkavégzés keretein, részévé válva annak a hosszútávú célnak, amit el akarsz érni.